Cutii portbagaj din R.Cehă - calitate și stil
Numere de contact: +373 22 42 26 01; +373 792 81 7 81
Date de contact
Cum alegi o cutie portbagaj

Ghidul cumparatorului

Atunci cand ai o familie numeroasa, plecatul in vacanta poate fi problematic, deoarece, de cele mai multe ori, in masina nu este suficient spatiu pentru bagaje. In astfel de cazuri, cea mai buna solutie este utilizarea unei cutii portbagaj. Aceasta poate fi montata pe barele transversale sau pe carligul de remorcare, iar partea buna e ca va acomoda lucrurile fiecarei persoane, in timp ce bancheta din spate nu va mai fi ocupara cu genti. Astfel, continutul cutiei va fi transportat in siguranta, in timp ce calatorii vor sta confortabil in masina.

Celor care sunt interesati sa gaseasca cutii portbagaj auto la preturi bune, le spunem ca o documentare prealabila despre caracteristicile principale ale acestor produse este esentiala. Informatii despre dimensiunile si formele disponibile, despre capacitatea itemului, materialul din care e confectionat, mecanismul de inchidere si tipul de deschidere al acestora, precum si ce facilitati pot avea sunt cateva dintre criteriile care te vor ajuta sa-ti dai seama care este cea mai buna cutie portbagaj de pe piata.

Dimensiuni si forme: In comert vei gasi cutii de toate formele, de la cele mai late, la cele mai inguste, iar lungimea acestora poate varia deopotriva. Cea potrivita pentru tine trebuie sa fie destul de incapatoare pentru a acomoda toate lucrurile personale ale celor din vehicul, lasand totodata spatiu suficient in jurul lor pentru a putea prinde biciclete, o plansa de surf, un snowboard, etc. De asemenea, fiecare producator iti va oferi informatii in legatura cu dimensiunile itemului (lungime, latime si inaltime), pentru a sti ce marime pot avea obiectele incarcate. Daca barele transversale sunt deja montate, asigura-te ca distanta dintre cele doua va permite cutiei sa incapa.

Cele inguste pot fi mai lungi, fiind ideale pentru cei care vor sa transporte si altceva pe langa bagaj. Sunt potrivite pentru familiile de patru, cinci persoane, care pe langa bagaj vor avea nevoie sa prinda una sau doua biciclete. De asemenea, sunt indicate pentru caratul unditelor sau a mai multor perechi de schiuri.

Cele late sunt mai incapatoare, insa, in timp ce vei putea stoca mai multe obiecte, nu iti va ramane foarte mult spatiu gol in jurul cutiei. Daca stii ca vei avea nevoie sa transporti cel mult o bicicleta, atunci o cutie lata, care sa fie mai scurta este potrivita. Insa, in cazul in care ai o familie mai numeroasa, cu doi, trei copii, s-ar putea ca o cutie lata si lunga sa fie cea mai indicata.

Nu vei putea pune nimic langa ea, insa vor intra toate celelalte lucruri din bagaj. In acelasi timp, cel mai probabil modelul va depasi proportiile masinii, ceea ce poate fi incomod in timpul condusului si parcatului. Una dintre solutiile acestei probleme ar fi montarea a doua cutii inguste, dispuse paralel, care vor oferi mai multa flexibilitate, fiind mai usor de incarcat si descarcat.

Capacitatea: Este exprimata in litri, iar pe piata exista modele de peste200l si pana la aproximativ 700l. Cele mai avizate pareri despre cele mai bune cutii portbagaj auto atrag atentia ca aceasta valoare nu este intotdeauna corecta, intrucat cutia poate avea margini mai groase sau un acoperis denivelat, care taie din capacitatea de stoare. De aceea, este bine sa verifici care este volumul util al produsului. Nu uita insa ca si inaltimea este importanta, iar cu cat aceasta e mai mare, cu atat vei putea aseza un strat in plus de obiecte. In acelasi timp, cu cat itemul e mai jos, cu atat va intampina mai putina rezistenta din partea vantului, ceea ce va afecta si consumul de combustibil.

Materialul: Cele mai multe modele sunt confectionate din plastic. Modelele din plastic sunt cele mai populare, intrucat sunt mai rezistente, iar daca le vrei pe cele mai durabile, cauta ca acestea sa fie confectionate din plastic ABS.

Mecanismul de inchidere: Majoritatea modelelor vor fi prevazute cu un sistem de inchidere central (Central Locking), in care fixarea se face in trei puncte, iar scoaterea cheii nu este permisa decat in momentul in care toate punctele sunt inchise.

Deschiderea: Se poate face pe o parte (de regula, dreapta), pe spate sau pe ambele parti. Cutiile mai mici pot fi usor de incarcat si descarcat, daca au doar o singura deschidere. In acelasi timp, ai grija ca itemul sa fie montat intr-o parte, intrucat, daca e pus pe mijloc, s-ar putea sa fie nevoie sa te urci pe un suport pentru a aranja bagajele. In acelasi timp, o cutie mai lata, cu o singura deschidere, va fi mai greu de umplut intr-un mod uniform si corect (obiectele mai grele trebuie asezate pe mijloc). La acestea, mai ales daca sunt si inalte, este mai convenabila o deschidere dubla. Pe langa faptul ca vei avea acces din ambele parti, sunt de ajutor in cazul in care parchezi masina langa un gard, un perete sau in apropiere de trafic.

Facilitati: Cutiile portbagaj auto pot avea sistem anti furt, spatiu de depozitare compartimentat, un maner extern, pentru o inchidere si deschidere facile, capace din cauciuc, dispuse peste yala, ce ofera protectie impotriva inghetului sau ruginii, suprafete anti-alunecare, ce nu permit deplasarea bagajelor, mentinandu-le in siguranta, etc. Pot fi accesorizate cu huse de protectie, adaptor pentru barele transversale, chingi si curele de fixare, lampa de iluminare, etc.

Un produs de calitate va rezista pentru multi ani de la achizitie, fiind util in numeroase deplasari in vacanta. Costul este intotdeauna un indice al rezistentei produsului, iar daca totusi vrei sa faci o investitie ieftina, apeleaza la un producator de incredere din domeniu, precum Neumann sau Northline.